April 01, 2006

April's Fool - A Leap Of Faith



Nebunul e prima carte a tarotului, cartea ZERO - inceputul si sfarsitul ciclului vietii.
Atitudinea lui nediscriminatorie il mentine cumva deasupra vietii – in afara ei. Tarotul si toate simbolurile lui povestesc de fapt calatoria lui. Viata insasi este povestea Nebunului.

Naivitatea este trasatura lui definitorie, cea care-i permite sa nu se teama de nimic - pentru ca nu stie nimic, nu vrea nimic, nu asteapta nimic,
nu are nimic de pierdut.

Nebunul sare fara sa se uite : nu-l intereseaza ce lasa in spate si nici incotro se indreapta.
Nu se gandeste la nimic – nu-si planifica drumul, nu analizeaza variantele si nu e nici constient de alternative sau riscuri.
Nebunului ii lipsesc Cunoasterea si Ratiunea. Nu stie nimic si nu are mecanismele de a analiza. Nebunul are insa credinta interioara ca totul o sa fie bine.

Nefiind discriminativ, pentru el lumea e un tot unitar, nediferentiat. Binele si Raul, Iubirea si Ura se contopesc, sunt totuna.
Daca nu stii ce vrei, nu conteaza ce obtii. Daca nu stii unde vrei sa ajungi, oriunde e la fel de bine. Nebunul nu respinge nici o experienta, pentru ca nu cauta ceva anume, nu valorizeaza ceva anume.

Asa incepe calatoria. Urmeaza apoi o serie de alegeri. Fiecare dintre noi decidem cine suntem, ce vrem, catre ce ne indreptam. Ne scriem propria poveste.